Naslovna > Automobili > Lamborghini > Sian > Detaljan pregled kupljene robe

Lamborghini Sian

Detaljan pregled kupljene robe

Posjedovanje jednog od 63 primjerka Lamborghini Siana je privilegija koju rijetki mogu sebi priuštiti, ali gledati postupak izrade ovog superautomobila je posebna čast i zadovoljstvo...

Poznati YouTuber Yanni Charalambous, inače vlasnik tuning kompanije Yannimize, je pratio svog prijatelja na putovanje u Lamborghinijevu fabriku u Bolonji kako bi nadgledali proces izrade njegovog superautomobila Sian. Naravno, Yanni je kompletnu reportažu postavio na svom YouTube kanalu kako bi sa svojim obožavaocima podijelio taj izvanredan događan.

 

 

 

Lamborghini Sian se bazra na izmjenjenoj verziji Aventadorove šasije, a pored brojnih unapređenja tu je i hibridni pogonski sklop. Ovaj hiperautomobil bi trebao započeti novu eru za Lambov V12 agregat, koji od sada dobija hibridnu asistenciju kako i optimizovao svoje performanse.

 

Umjesto tradicionalnih baterija, Sian koristi jedan masivni superkondenzator za napajanje električnog dijela pogonskog sklopa. Elektromotor je smješten u Sianovom mjenjaču i može pokretati ovaj jedinstveni model u čisto električom režimu ili raditi na optimizaciji performansi V12 agregata u toku vožnje. Superkondenzator ima veliku prednost u odnosu na baterije kada je riječ o brzom hvatanju kratkog naleta snage, a Lamborghini to planira upotrijebiti u svoju korist zajedno sa smanjenom težinom.

 

Iako Sianov električni motor isporučuje samo 34 KS, što možda djeluje malo, ova snaga se koristi za poravnanje i uglađivanj prebacivanja brzina dok V12 agregat sa svojih 775 KS „urla“ pod pod punim gasom na stazi. Ukupna izlazna snaga je 805 KS i ona čini Sian jednim od najmoćnijih modela sa crnog logom bika ikad proizvedenih.

 

Ovaj izuzetni model prema mišljenju mnogih pokazuje u kome pravcu se kreće budućnost ovog brenda, jer korištenjem napredne tehnologije kao što je Sianov hibridni sklop može se optimizovati upotreba legendarnih Lambovih dvanasetocilindraša...

Datum objave: 09/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook