Naslovna > Automobili > Kia > XCeed > Detalji prije premijere

Kia

Detalji prije premijere

XCeed će se moći pohvaliti novom digitalnom instrument tablom, otkriveno je na zvaničnoj tizer fotografiji koju je kompanija objavila neposredno prije premijere...
style="text-align: justify;">  
Proizvođač je odlučio da u model XCeed ugradi potpuno digitalnu instrument tablu, koja će zamijeniti dosadašnje konvencionalne, analogne instrument satove, a umjesto njih svi parametri će se prikazivati na 12,3 inčnom ekranu, koji je prisutan u Kia vozilima više klase, kao što su luksuzna limuzina K900 ili SUV-a Telluride.
 
 
 
Zahvaljujući viskoj rezoluciji od 1920x720 piksela, vozači će imati izuzetno čitljiv grafički prikaz sadržaja, uz to će imati mogućnost da izaberu jedna od predefinisanih prikaza ekrana. Na tizeru se može uočiti da jedan od tih modova standardno prikazuje brzinomer i obrtomjer – oba instrumenta sadrže i analogni i digitalni grafički prikaz, dok je polje između njih rezervisano za podatke sa putnog računara. Donji lijevi ugao u ovom slučaju prikazuje nivo goriva, dok su u desnom smješteni indikatori temperature rashladne tečnosti. Pored toga moguće je prikazati navigaciju preko čitavog ekrana, a nova Kia je imati dva režima vožnje, Normal i Sport, što se takođe može primjetiti na priloženoj fotografiji. XCeed je inače baziran na standardnoj verziji kompaktnog hečbeka Ceed posljednje generacije, a kompanija je premijeru ovog automobila zakazala za 26. jun.
 
Datum objave: 12/06/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook