Naslovna > Vijesti > Detaljno prikazana unutrašnjost

Mercedes S-Klasa

Detaljno prikazana unutrašnjost

Trokraka zvijezda prikazala detaljne fotografije jednog od najluksuznijih enterijera sa velikim ekranima, ambijentalnim osvjetljenjem i novim funkcijama...

Mercedes je u proteklom periodu u nekoliko navrata na kašičicu otkrivao detalje unutrašnjosti, ali javnost nije imala punu sliku luksuznog enterijera. To se promijenilo juče kada su objavljene detaljne fotografije jedne od najpopularnijih i najudobnijih unutrašnjosti. Kao što je već poznato, enterijerom će vladati ekrani visoke rezolucije, a za maksimalni optički ugođaj pobrinuće se potpuno novi koncept ambijentalnog osvjetljenja.

 

 

 

 

Mercedes je napravio još jedan iskorak u premijum segmentu nudeći jastuke za zadnje naslone za glavu sa opcijom grijanja. Osim toga, nova S klasa dobija dodatnu akustičnu pjenu za maksimalni mir i tišinu u kabini. Uz već viđeni infotainment sistem sa centralnim ekranom od 12,8 inča, nova generacija S klase dolazi sa 27 tastera manje u odnosu na prethodnu generaciju (W222). Pored novih kontrola i ekrana osjetljivim na dodir, podešavanja će se moći vršiti i putem ,,Hey Mercedes” sistema glasovne komande, koji će podržavati 27 jezika uz povećan broj mogućnosti upravljanja pomjeranjem ruke (gesture control).

 

Standardna verzija S klase imaće 71 milimetar duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na prethodnika, što znači ukupno 3,106 milimetara, dok će produžena izvedba imati rastojanje od 3,216 milimetara između dvije osovine. Ne treba zaboraviti ni na još duži Maybach, a spominje se i ogromna Pullman izvedba namijenjena političkim vođama. 

Datum objave: 15/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook