Naslovna > Automobili > Lamborghini > Sian > Devetnaest veličanstvenih

Lamborghini Sian Roadster

Devetnaest veličanstvenih

Lamborghini je otkrio Roadster varijantu ekskluzivnog hiperautomobila Sian, prvog hibridnog modela ove kompanije koji će biti izrađen u samo 19 primjeraka....

Svih 19 primjeraka Sian Roadstera u izradi je već prodato, a kao i hardtop verziju pokreće ga 6,5-litarski V12 agregat porijeklom iz Aventadora SVJ sa „blagom“ hibridnom podrškom. Ovaj pogonski sklop isporučuje ukupno 819 KS, prema tvrdnjama proizvođača ubrzanje od nule do 96 km/h postiže za samo 2,9 sekundi.

 

 

 

 

Vizuelna transformacija iz coupe u Roadstera ograničena je na krovni dio koji je praktično u potpunosti „izbrisan“ sa vozila. Iza sjedišta se nalaze stilizovani lukovi koji štite putnike od prevrtanja, dok zadnji ventilirani poklopac krije pogonski agregat. Za razliku od Sian coupea predstavljenog na sajmu u Frankfurtu prošle godine, Sian Roadster je predstavljen u plavoj nijansi karoserije pod nazivom Blu Uranus, dok su naplaci u istoj Oro Electrum bakarnoj nijansi. Međutim, kupcma je na raspolaganju potpuna personalizacija što se tiče nijansi boja.

 

 

 

 

 

Inače, ovaj coupe zadržava izuetno nizak prednji kraj sa LED svjetlima u obliku slova Y i aerodinamičkim dodacima od karbonskih vlakana. Bočne strane vozila oblikuju veliki otvori za vazduh, periskopskim ventilacionim otvorima na vrhu lukova zadnjih točkova po ugledu na Countach, dok se zadnja šestougaona LED svjetla uklapaju sa zadnjim spojlerom i difuzorom.

 

 

 

 

 

Cijena ovih jedinstvenih hiperautomobila nije objavljena, a sudeći po cijeni hardtop modela bez sumnje će biti sedmocifrena...

Datum objave: 09/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook