Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Digitalna platforma za sve usluge

Porsche

Digitalna platforma za sve usluge

Porsche je obnovio svoje digitalne usluge za pametne telefone i kombinovao funkcije za više aplikacija: aplikacija My Porsche će biti glavni interfejs za kupce sa automobilom i brendom. Preuzeće funkcije aplikacija My Porsche Essentials, Connect i Car Connect...

Aplikacija My Porsche će postati svestran alat za svakog vozača Porsche automobila. Aplikacija je kompatibilna sa Porsche vozilima od modela izrađenih 2016. godine nadalje. Ako postoji veza između pametnog telefona i Porsche modela, aplikacija prikazuje važne parametre vozila i može se koristiti kao daljinski upravljač za odabrane funkcije. Također pomaže vozača u procesima punjenja, kontaktiranju njihovog distributera, zakazivanju servisa i pitanjima o vozilu. Kao glavni interfejs između svakog vozača Porschea i njegovog vozila, aplikacija My Porsche nudi širok raspon funkcija za Porsche modele sa konvencionalnim pogonskim sistemima, kao i za hibride i potpuno električne sportske automobile – od prikazivanja trenutnih nivoa tekućine do pokretanja procesa punjenja.

 

 

 

 

 

 

Kada je aplikacija My Porsche povezana sa vozilom, obavještava kupca o statusu automobila. Poznaje nivo goriva ili punjenja, trenutnu kilometražu, lokaciju i može prikazati statistiku prošlih putovanja ili postavke sistema za praćenje vozila (VTS). Ako se vozilo neočekivano kreće ili vozi brže od ograničenja brzine, aplikacija upozorava korisnika putem push notifikacije. Također može zaključati i otključati Porsche i kontrolisati sistem klimatizacije i pomoćnog grijanja u vozilima na baterije. Putem aplikacije, kupci imaju pristup digitalnim uputstvima za upotrebu i pratećim video zapisima. Aplikacija My Porsche također nudi sveobuhvatno povezivanje. Povezuje račun provajderastriminga i kalendara sa odgovarajućim aplikacijama u vozilu. Takođe pojednostavljuje navigaciju sinhronizacijom odredišta i zanimljivih tačaka između pametnog telefona i PCM sistema (Porsche Communication Management). Aplikacija My Porsche je dostupna u 47 zemalja i na 25 jezika za pametne telefone sa operativnim sistemima Apple iOS (iOS 14 i noviji) i Android (Android 8 i noviji). Kupci se mogu prijaviti sa svojim Porsche ID-om ili se registrovati direktno u aplikaciji. Funkcije za pristup vozilu su dostupne za sve trenutne modele, ali i za mnoge starije: Porsche 718 Boxster, 718 Cayman (počevši od modela iz 2016. godine), Porsche 911 (počevši od modela iz 2016. godine) ,Porsche Panamera (počevši od modela iz 2016. godine), Porsche Macan (počevši od modela iz 2016. godine), Porsche Cayenne (počevši od modela iz 2016. godine) i Porsche Taycan Obim funkcija može varirati ovisno o modelu, godini modela i državi. Aplikacija se može besplatno preuzeti sa Apple App Store-a i Google Play Store-a, a stalno će se dograđivati i optimizovati.

Datum objave: 13/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook