Naslovna > Automobili > Toyota > Yaris > Dinamički i emotivan automobil

2015 Toyota Yaris

Dinamički i emotivan automobil

Punitčka kabina automobila je trenutno prepoznatljiva, ali ga karakteriše nova komandna tabla, te materijali višeg kvaliteta...

Kompanija Toyota je objavila neke nove detalje i neke informacije o modelu 2015 Yaris. Novi model usvaja „Under Priority“ dizajnerski jezik, koji smo ranije već imali priliku da vidimo na modelu Aygo. Kao rezultat te činjenice, novi automobil je opremljen i novim prednjim krajem, koji ima manju rešetku motora, te veće trapezoidne usisnike vezduha. Kada govorimo o hatchback modelu, on je takođe opremljen LED prednjim svjetlima, zadnjim branikom, te restilizovanim 15 – inčnim aluminijumksim točkovima.

 

Putnička kabina je prepoznatljiva, ali ono što je novo jeste nova komandna tabla, nova centralna konzola i materijali višeg kvaliteta. Ostali dijelovi imaju mekanu plastiku, koja je osjetljiva na dodir, te stakleno hromirane ukrase, unaprijeđeni tapacirung, a kao opcija dolazi i Toyota Touch 2 informaciono zabavni sistem sa ekranom od 7 – inča.

 

Na tržištu Evrope četri različita motora će biti dostupna. To uključuje 1.0 litarski trocilindarski benzinski motor sa 69 KS,  1.33 litarski četvorocilindarski benzinski motor sa 99 ks. Na raspolaganju je takođe 1.4 litarski dizel motor sa 90 KS, i hibridiuovani 1.5 četvorocilindarski motor, sa snagom od 100 KS.

 

2015 Yaris posjeduje i nešto kruću strukturu, nove amortizere kao i unaprijeđeni sistem upravljnja. Pored toga automobil je dobio i redizajnirano zadnje oslanjanje, koje dodatno unaprjeđuje komfor vožnje dok zadržava dobru kontrolu karoserije. 

 

Datum objave: 28/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook