Naslovna > Vijesti > Dirigent svih naprednih sistema

Renault Multi-Sense

Dirigent svih naprednih sistema

Paralelno sa lansiranjem novog Espacea, Renault je razvio jedinstveni i napredni sistem Multi-Sense, koji se kao dirigent orkestra brine o savršenom funkcionisanju svih naprednih tehnologija i sistema ...

Zahvaljujući ovom dragulju moderne tehnologije, ljudske emocije i vozačke zahtjeve nikada lakše nije bilo prenijeti na automobil. Renault se može pohvaliti činjenicom da je postao prvi svjetski proizvođač koji je u jedan serijski automobil ugradio, a koji će uskoro postati dostupan u svim luksuznijim modelima, sistem Multi-Sense. Ovaj napredni, ali i jedinstveni sistem, bez obzira žele li vozač i saputnici sportsku vožnju, udoban i opuštajući ugođaj ili efikasnije parametre vožnje, prilagođava se jednim pritiskom na tipku.

 

Multi-Sense putnicima nudi potpuno novu dimenziju užitka u korištenju vozila kroz niz različitih doživljaja vožnje i putovanja zahvaljujući četiri unaprijed programirana načina rada (Eco, Comfort, Neutral i Sport), te potpuno prilagodljiivim načinom rada Perso. Svaki način rada stvara i usklađuje određeno vozačko raspoloženje prilagođavanjem: reakcija motora, promjena brzina EDC mjenjača, otpora upravljača, sistema 4Control i postavki aktivne kontrole ovjesa.

 

U skladu s tim ujedno se prilagođava i ambijent u unutrašnjosti. Boja ambijentalnog osvjetljenja može biti zelena, plava, žuta, crvena ili ljubičasta. Zatim se mijenja izgled i boja informacija na instrumentima, a posebno je zanimljiva promjena zvuka motora. Na koncu, prilagodljiv je i rad klima-uređaja u načinu rada Eco. Posrednik između vozača i Multi-Sense sistema je ekran R-Link 2 uređaja, koji zahvaljujući jednostavnim i temeljito osmišljenim ‘’izbornicima’’ omogućava intuitivan pristup beskrajnim funkcijama.

Datum objave: 31/07/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook