Naslovna > Automobili > Porsche > Cayenne > Divlji izgled i još veća snaga

Porsche By Mansory

Divlji izgled i još veća snaga

Njemačka tuning kuća Mansory je predstavila paket nadogradnje za Porsche Cayenne...

Mansory se proslavio izbacivanjem na tržište ekscentričnih aftermarket paketa za rane tipove vrhunskih modela. Njegov najnoviji komplet nije izuzetak, a sa njim je Porsche Cayenne dobio „divlji“ karoserijski paket sa nekoliko upitnih dodataka koju možete „nabaciti“ i na takozvanu Coupe varijantu performansnog SUV-ja iz Stuttgarta.

 

 

 

Najočitija je modifikacija poklopca motora od karbonskih vlakana koja se ističe na karoseriji upadljive nijanse. Laki materijali su korišteni za izradu prednjih usisnika vazduha, na prednjim krilima i bokovima, kućištima retrovizora i na bočnim spojlerima. Čak su i lukovi točkova obrađeni karbonskim vlaknima, kao i zadnji krovni spojler.

 

 

 

 

 

 

Cayenne i Cayenne Coupe dobijaju 23-inčne aluminijumske naplatke u mat crnoj nijansi sa performansnim Continental pneumaticima dimenzija 315/25 R23. U kabini je Mansory koristio najkvalitetniju kožu kako bi presvukao gotovo sve vidljive površine, dodajući pri tome još i naglaske od karbonskih vlakana i Alcantare.

 

 

 

 

 

 

Ovakav paket ne bio kompletan bez ozbiljnije nadogradnje snage. Mansory može iz V8 izvući čak 700 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Dodatna snaga je dobijena remapiranjem ECU jedinice i modifikovanim izduvnim sistemom, i zahvaljujući tome ovaj model ima sprint od nule do 100 km/h za 3,2 sekunde i razvija maksimalnu brzinu od 300 km/h.

 

Ova njemačka tuning kuća je najavila planove za nadogradnju Audija RS Q8, Porschea Taycana i tri Ferrarijeva modela - F8 Tributo, Portofino i 812 Superfast.

Datum objave: 18/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook