Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Dizajniran za terensku vožnju

Volkswagen ID. Xtreme

Dizajniran za terensku vožnju

Iako Volkswagen nije dao nijednu fotografiju kabine tvrdi da su sjedišta redizajnirana i da su mnoge površine umotane u alkantaru...

Obično, kada novo vozilo debituje, testni automobili koji su pomogli u razvoju gotovog proizvoda bivaju zgnječeni ili odloženi u skladište, ali Volkswagen je zauzeo drugačiji pristup sa jednim od svojih testnih vozila za ID.4. Umjesto toga, pretvoren je u ID. Koncept Xtreme koji je  predstavljen u Švicarskoj, dajući uvid u to kako bi mogla izgledati off-road verzija Volkswagenovog električnog crossovera. Koncept je baziran na ID.4 GTX, koji se prodaje kao ID.4 sa dva motora i pogonom na sva četiri točka u Sjedinjenim Državama bez GTX značke. To znači ID. Xtreme šalje snagu na sva četiri točka, a promjene softvera na upravljačkoj jedinici pogona povećavaju snagu na 382 konjske snage, 87 više od standardnog GTX.

 

 

 


ID. Xtreme takođe dobija ekstremniji izgled zahvaljujući podignutom vješanju, 18-inčnim off-road točkovima i približno 2,0 inča širim 3D štampanim lukovima točkova. Butch bull bar takođe viri iz redizajniranog prednjeg branika, dok je LED svjetlosna traka smještena na krovu kako bi osvjetljavala neravni teren noću. Postavljeno je potpuno zatvoreno aluminijumsko podvozje kako bi se baterija zaštitila od kamenja.

Datum objave: 10/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook