Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > C Klasa > Djelimično otkriven dizajn

Mercedes C-Klasa

Djelimično otkriven dizajn

Mercedes je prilikom testiranja nadolazeće C-Klase dodatno skinuo kamuflažu otkrivajući tako više detalja nego ranije kada je u pitanju sam dizajn...

Na internetu su osvanule špijunske fotografije blago kamuflirane C-Klase tokom njenog testiranja na stazi. Kompaktna limuzina će sa petom generacijom debitovati 2021. godine kada će ponuditi najsvježiji odgovor na konkurentni BMW serije 3 i Audi A4. Kozmetički, nova generacija se neće drastično promijeniti u odnosu na aktuelni model, pa se čini da se ovdje više radi o evoluciji koja prati aktuelni Mercedesov dizajnerski jezik. Tu se u prvom planu misli na prednji i zadnji kraj automobila koji se oslanjaju na starijeg i većeg brata, E-Klasu.

 

 

 

Potpuno suprotno eksterijeru, unutrašnjost nove C-Klase će dobiti potpuno novu arhitekturu. Veliki ekran dominiraće kabinom protežući se od dna centralne konzole, te će u kombinaciji sa digitalnom instrument tablom u potpunosti modernizovati unutrašnjost. Uprkos Mercedesovom novom fokusu ka elektrifikaciji, C-Klasa će zadržati i dosadašnje pogonske opcije. Kada se uzme u obzir da upravo ovaj automobil čini 20% globalne prodaje njemačkog brenda, onda ovakva odluka ne iznenađuje. Za platformu će koristiti ažuriranu verziju MRA osnove koja je dio i aktuelnog modela. Nadogradnje uključuju nešto duži međuosovinski razmak i svježu električnu arhitekturu koja će podržati i elektrifikovanu liniju svih pogonskih sklopova.

Datum objave: 08/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook