Naslovna > Automobili > Porsche > Boxster > Do kraja godine dostupan na tržištu

Peugeot e-Boxter

Do kraja godine dostupan na tržištu

Novi Peugeot e-Boxter se pridružuje rastućoj liniji elektrifikovanih kombi vozila PSA grupacije...

Bazne varijante kombija u dužinama L1 i L2 (dva najmanja međuosovinska razmaka) dostupne su samo sa baterijama kapaciteta 37 kWh koje omogućavaju maksimalni domet od 200 kilometara sa jednim punjenjem. Međutim, veće verzije su opremljene baterijama kapaciteta 70 kWh, za koje Peugeot tvrdi da omogućavaju prelazak oko 340 kilometara. Sistem punjenja je kompatibilan sa utičnicama type 2i kombinovanim CCS 4, dok je kombi opremljen standardnim ugrađenim punjačem kompatibilnim sa jednofaznim od 7kW i trofaznim punjenjem od 22 kW. Od javnog punjača snage 50 kW se može očekivati napunjenost baterije na 80% za sat vremena.

 

 

 

Paket baterija je ugrađen u pod vozila, a prema riječima proizvođača novi e-Boxter raspolaže sa istim prostorom kao i dizelske verzije u različitim dužinama i visinama krova. Uporedo sa kombi varijantama, e-Boxer je takođe dostupan u verzijama sa jednostrukom i dvostukom kabinom, kao i model sa polušasijom. Model e-Boxter je prepoznatljiv po oznakama plave boje, dok je u kabini mjenjač zamijenjen sa tri dugmeta za vožnju unaprijed, ler i vožnju unazad. Dodat je i unutrašnji retrovizor sa integrisanim displejem koji pruža vozaču informacije o statusu u toku vožnje i napunjenosti baterije.

 

 

 

Standardna oprema uključuje DAB radio sa displejem u boji od pet inča i Bluetooth podrškom, automatska svjetla i brisače, grijače u retrovizorima, zadnje parking senzore i klima uređaj. Opcionalno je na raspolaganju devetoinčni infotaiment sistem osjetljiv na dodir, kamera za vožnju unazad, automatski snop dugih svjetala, nadzor mrtvog ugla, tempomat i kontrola vožnje na nizbrdici.

 

Cijene još uvijek nisu objavljene, a Peugeot e-Boxter bi se trebao naći na tržištu do kraja ove godine...

Datum objave: 28/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook