Naslovna > Automobili > Toyota > Highlander > Dobija turbo, 265 KS i novu tehnologiju

Toyota Highlander

Dobija turbo, 265 KS i novu tehnologiju

Nova boja Cypress i ažurirani enterijeri Harvest Beige i Glazed Caramel koji mijenjaju plemenite smeđe akcente za crne kontraste, su samo neke od novih karakteristika Toyote Highlander. Štaviše, 2023 Highlander XSE dobija nove naplatke od 20 inča sa crnom završnom obradom...

Toyota Highlander je najprodavaniji SUV srednje veličine u SAD šest uzastopnih godina i dobija značajno ažuriranje za 2023. Najveća promjena se događa ispod haube jer je 3,5-litarski V6 motor zamijenjen novim 2,4-litarskim četverocilindarskim turbo agregatom. Proizvodi 265 KS i 418 Nm obrtnog momenta, što je gubitak od 30 KS, ali dobitak od 62 Nm.

 

 

 


Toyota je rekla da je četverocilindarski motor ekološki prihvatljiviji jer nudi „više od 50% smanjenja NOx i NMOG emisija, kao i poboljšanje emisije CO2 u poređenju sa odlazećim V6 motorom“. Naravno, ekološki osvješteni potrošači će se vjerovatno odlučiti za poznati Highlander Hybrid. Posjeduje 2,5-litarski četvorocilindarski agregat i dva električna motora, koji omogućavaju da SUV ima kombinovanu snagu od 243 KS.

 

 

 

Prelaskom u kabinu, Limited i Platinum oprema sada dolazi opremljena digitalnom instrument tablom od 12,3 inča koja zamjenjuje prethodne analogne mjerače i 7-inčni ekran. Toyota nije mnogo govorila o tome, ali digitalna instrument tabla nudi određeni stepen personalizacije jer će postojati četiri različita načina prikaza poznata kao Casual, Smart, Tough i Sporty.

 

 

 

 

Vrhunski opremljena Toyota takođe ima novi infotainment sistem od 12,3 inča, koji će takođe biti dostupan kao opcija na srednjim modelima XLE i XSE koji standardno dolaze sa 8-inčnim ekranom. Govoreći o ekranima, početni nivo Highlander L i LE mijenjaju svoj mali 4,2-inčni multi-informacijski ekran za veći od 7.

Datum objave: 12/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook