Naslovna > Auto moto sport > Doktori nemaju nadu u slučaju Schumacher?

Formula 1

Doktori nemaju nadu u slučaju Schumacher?

Doktor Gary Hartstein navodi kako za šampiona ima sve manje nade da će se probuditi iz kome...

Bivši šef medicinskog tima Formule 1, doktor Gary Hartstein ističe ono što su mnogi već davno izrekli – da je malo vjerovatno da će se Michael Schumacher probuditi iz kome. Sudbina sedmorostrukog šampiona Formule 1 nija poznata još uvijek, ali mnogi doktori ističu kako nemaju optimizma prema njegovom stanju.

 

Hartstein je ljekarski tim Formule 1 vodoio u periodu od 2005. do 2012. godine i danas odgovorno tvrdi da su u lječenju sedmorostrukog šampiona napravljeni veliki propusti, zbog čega se njegovo stanje i pogoršalo. On ističe kako su greške napravljene kada je Schumacher došao u bolnicu u Grenobleu, kada mu je izazvana vještačka koma.

 

Menadžerka Schumachera, Sabine Kehm izjavila je prošle nedjelje da će faza buđenja njemačkog asa iz kome potrajati onoliko koliko to bude potrebno, te da cijela porodica ima potpuno povjerenje u ljekarski tim bolnice u Grenobleu. Izvori bliski bolnici navode kako je sedmorostruki šampion izgubio oko 20 kilograma. Schumacher se  nalazi u vještačkoj komi od 29. decembra poslije teškog pada na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stijenu. 

Datum objave: 26/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook