Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Dolazak prvog elekrtičnog SUV-a

Volkswagen ID.8

Dolazak prvog elekrtičnog SUV-a

Volkswagenov direktor najavio je novo električno vozilo koje će dodatno povećati paletu automobila sa elektro pogonom, sve u skladu strategije napuštanja motora sa unutrašnjim sagorijevanjem...

Tokom prezentacije o budućim planovima, šef Volkswagena Herbert Diess potvrdio je da će biti predstavljen električni crossover veličine SUV Atlasa, pod zastavom ID-a. Očekivalo se da će Volkswagen na kraju objaviti crossover srednje veličine sa baterijskim električnim pogonom, potez koji će pomoći u daljem usavršavanju svoje baterijsko-električne ponude. Atlas je debitovao 2017. godine, u pokušaju da iskoristi porast potražnje za crossoverima na globalnom nivou. Ta se formula lako prevodi na rastuće tržište električnih baterija, jer kupci gravitiraju prema crossoverima čak i u EV polju. Volkswagen ubrzano širi svoju paletu električnih vozila, novim proizvodima u svim segmentima.

 

 

 

 

 


Trenutno o ID.8 nemamo mnogo informacija jer nije objavljeno ništa konkretno. Međutim, sudeći po prethodnoj praksi u Volkswagenu,novi električni ID.8 vjerovatno će koristiti MEB platformu koja podupire ostale električne VW proizvode. Iako se još ništa ne zna o očekivanom dometu ili proizvodnji, pogled na proizvodno spreman ID.4 daje naslutiti šta Volkswagen pokušava da uradi sa svojim EV modelima. Njemački proizvođač nije iznio precizne informacije o tome kada će ovaj električni crossover biti dostupan na tržištu, ali sigurno je da ćemo na njegov dolazak sačekati još neko vrijeme. Takođe nema informacija koliko će novca kupci morati izdvojiti za ovaj automobil.

Datum objave: 21/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook