Naslovna > Auto moto sport > Dominantni Vettel

Formula 1 - VN Bahreina

Dominantni Vettel

Pobjednik trke, Sebastian Vettel odbranio je prošlogodišnji trijumf na stazi Sakhir. Odlični su bili i vozači Lotus tima, čiji su vozači Raikkonen i Grosjean zauzeli drugo i treće mjesto....

Aktuelni šampion Formule 1, Sebastian Vettel, slavio je u nedjelju popodne pobjedivši u trci koja se vozila za Veliku nagradu Bahreina, odnosno u četvrtoj trci koja se vozila ove sezone. Vozač Red Bulla do druge pobjede u ovoj sezoni došao ja na stazi Sakhir i to u vremenu od 1:36:00.498 sata.

 

Drugi kroz ciljnu ravninu prošao je Finac Kimi Raikkonen u Lotusu, dok je treće mjesto zauzeo njegov timski kolega Romain Grosjean. Ono što je još zanimljivije jeste činjenica da je pobjednički podijum izgledao identično kao i prije godinu dana na trci koja se vozila upravo u Bahreinu.

 

Velika nagrada koja se vozila u nedjelju bila je veoma interesantna, a obilježila ju je potpuna dominacija Sebastian Vettela. Iako je mladi Njemac, Nico Rosberg krenuo sa prve startne pozicije, Fettel je do vodstva došao već u trećem krugu.

 

Dakle, od starta na stazi Sakhir poveo je Nico Rosberg, ispred Alonsa i Vettela. Ipak Vettel se već u toku prvog kruga probio na drugu poziciju, sve dok nije prestigao Rosberga. Nakon toga, aktuelni šampion je vodeću poziciju držao sve do ciljne ravnine.

 

Međutim, najviše razloga za radovanje imao je  tim Loutusa nakon trke koja se vozila u Bahreinu. Treba napomenuti da je velika nagrada Bahreina održavana uz dosada najveće osiguranje policije  i to zbog nestabilne političke situacije u ovoj zemlji, zbog koje "leteći cirkus" baš i nije dobrodošao u ovu zemlju.

 

Nakon trke u ukupnom poretku vodi Sebastian Vettel sa deset bodova više od Kimi Raikkonena, koji sada ima niz od 21. trke u kojoj je osvojio bodove. 

Datum objave: 22/04/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook