Naslovna > Automobili > Citroen > DS4 > Donosi osvježen izgled, PHEV sa motorom od 360 KS

DS 7

Donosi osvježen izgled, PHEV sa motorom od 360 KS

DS Automobiles već prihvata rezervacije za novi DS 7 u nekim evropskim zemljama. Puna prodaja će početi u septembru ove godine...

Francuski SUV je, nakon nekoliko tizera, i službeno debitovao. Facelift model stiže bez sufiksa Crossback i donosi ažurirani dizajn, nove tehnologije i moćan plug-in hibridni pogon. Prednja maska je sada dom novim prednjim svjetlima koji imaju isti raspored kao i ranije sa tri optička elementa, koji se više ne rotiraju. Umjesto toga, klasteri su nadograđeni na LED Matrix tehnologiju i sada su snažniji i u režimima kratkih i dugih svjetala.

 

 

 


Dnevna svjetla su takođe vrijedna pažnje. Sastoje se od 33 LED diode po strani i prekrivene su prozirnom polikarbonatnom površinom obojenom u istu boju kao i karoserija. Novi DRL-ovi okružuju redizajniranu rešetku s novim mrežastim uzorkom, oponašajući izgled osvježenog DS 4. Kao rezultat svih promjena, prednji dio DS 7 sada izgleda još sofisticiranije nego prije. Pozadi se nalaze nova vrata prtljažnika sa natpisom DS Automobiles koji zamjenjuje stari DS 7 Crossback između zadnjih svjetala. Novodizajnirani aluminijumski naplaci veličine od 18 do 21 inča, kao i opcioni paket tamne spoljašnjosti, zaokružuju vizuelna poboljšanja.

 


Promjene su manje važne unutar kabine. Sada je na centralnoj konzoli standardni 12-inčni displej, a ispod njega DS postavlja poznatu ručicu mjenjača iz ere grupe PSA. Većina novih modela brendova pod Stellantis kišobranom je nadograđena novim prekidačem shift-by-wire, iako DS drži stvari malo tradicionalnije u tom pogledu. Novi ekran od 12 inča, zauzvrat, dolazi sa novim infotainment sistemom, bežičnim Android Auto i Apple CarPlay funkcijom, te sistemom za noćno gledanje.

 


Ponuda motora ažuriranog DS 7 sastoji se od benzinskih, dizelskih i plug-in hibridnih pogona. U zavisnosti od tržišta, osnovna opcija će biti ili dizel agregat od 130 konjskih snaga (96 kilovata) ili benzinski od 130 KS (96 kW). PHEV modeli su dostupna u tri modela, a sva tri imaju novu bateriju od 14,2 kWh. Osnovna varijanta je sa pogonom na prednje točkove i ima 225 KS (165 kW), a slijede dva modela sa pogonom na sve točkove sa 300 KS (221 kW) i 360 KS (265 kW). Potonji je razvio DS Performance tim i dolazi sa točkovima od 21 inča, prednjim kočnicama od 380 mm i ponovo podešenim vješanjem. Ubrzanje od mjesta do 100 km/h  traje samo 5,6 sekundi.

Datum objave: 28/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook