Naslovna > Automobili > Hyundai > i20 > Dosta drugačiji

Hyundai i20 Coupe

Dosta drugačiji

Na sajmu automobila u Parizu predstavljena je druga generacija Hyundi i20, nakon čega je stigla i njegova atraktivnija verzija sa 3 vrata …

Novi Hyundai i20 Coupe stilski se potpuno razlikuje od standardnog Hyundaia i20. Naime, proizvođač je želio ovog puta da napravi jasnu razliku između ova dva modela, u čemu je i ispio. Coupe ima veoma dinamičan spoljašnji izgled za koji je karakteristična velika maska hladnjaka kao i drugačiji prednji branik i svijetla za maglu. Model sa 3 vrata ima najviše promijena na zadnjem dijelu vozila gdje su naglašeni zadnji blatobrani, drugačija su stop svjetla i branik ali i manji zadnji prozor. Kako bi dobio što više na atraktivnosti i20 Copute posjeduje i 17 inčne alu felne, a iz mase ga izdvajaju posebni C stubovi i krovni spojler. Takođe je i niži od verzije sa 5 vrata i to za samo 25 mm što se nikako nije negativno odrazilo na prostor u kabini, dok je zapremina prtljažnika čak povećana i sada iznosi 336 l.

 

Ako ste očekivali snažnije motore od onih koji pogone standardni i20, bićete razočarani. Ono što je ostalo isto kao i u standardne verzije ovog modela je snaga motora. Naime, Hyundai je odlučio da za Coupe koristiti iste pogonske jedinice kao i u modelu sa 5 vrata. U ponudi će biti dva benzinca, 1.25 l sa 85 ks i 122 Nm i 1.4 l sa 100 ks i 134 Nm. Kada su dizelaši u pitanju na raspolagnju su 1.1 litarski motor sa 75 ks i 180 Nm i jedinica od 1.4 l sa 90 ks i 240 Nm. Motori su upareni sa šestobrzinskim manuelnim mjenjačem, osim u slučaju 1.25 litarskog benzinca kod koga se snaga na točkove prenosi putem petostepene transmisije. Četvorobrzinski automatik dostupan je kao opcija u benzincu od 1.4 l. Hyundai i20 Coupe stiže u prodajne salone u proljeće 2015. godine.

 

Datum objave: 11/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook