Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLE > Dostupan za modele 53, 63 i 63 S u standardnim i "coupe" oblicima

Mercedes-AMG GLE Edition 55

Dostupan za modele 53, 63 i 63 S u standardnim i "coupe" oblicima

Mercedes-AMG već prima narudžbe za GLE Edition 55 i nastaviće do kraja 2022. Dostupan je kao dodatni paket u maloprodaji od €5,950 do €13,090 u zavisnosti od toga koji GLE naručite...

2022. ne samo da predstavlja 50. godišnjicu BMW-a M, već i 55 godina od osnivanja glavnog rivala - AMG-a. Affalterbacha slavi ovu prekretnicu kroz niz modela "Edition 55" u ograničenim serijama, uključujući najmanje šest SUV-ova predstavljenih danas. Zasnovani su na konvencionalno oblikovanom GLE-u i elegantnijem GLE Coupeu u 55, 63 i 63 S konfiguracijama sa nizom stilskih izmjena. Vraćajući se u 1980-te, GLE Edition 55 dobija bočnu naljepnicu s retro aromom sa poznatim logom. Vozi se na kovanim naplacima od 22 inča sa dizajnom unakrsnih krakova i mat sivom završnom obradom, dok u središtu točkova oko trokrake zvijezde piše "Edition 55".

 

 

 


Mercedes je opremio ove SUV-ove svojim AMG „noćnim“ paketom, što znači da neki od vanjskih dijelova dolaze u crnoj boji visokog sjaja. Vizuelna poboljšanja zavise od glavne boje koju kupac bude želio, ali sva vozila dobijaju zatamnjena stakla i četvorostruke auspuhe sa crnim hromiranim slojem. O pažnji posvećenoj detaljima svjedoči poklopac rezervoara za gorivo jer je urađen u srebrnom hromu sa AMG potpisom.

 

 

Bez obzira na verziju, Edition 55 dobija crno-crvenu unutrašnjost. Utkan crvenom bojom na podnim patosnicama po mjeri je logo "Edition 55" kako bi dodatno potaknuo poentu. Standardno na 63 S i opciono na 63 i 53 je Nappa kožna presvlaka koja se proteže na središnju konzolu i stranice vrata.

Datum objave: 21/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook