Naslovna > Auto moto sport > Dovicioso u Ducatiju

Moto GP

Dovicioso u Ducatiju

Nakon što je Ducati napustio Valentino Rosi, stvorilo se upražnjeno mjesto u ovoj ekipi koje će popuniti dosadašnji vozač Yamaha satelitskog tima, Andrea Doviciso

Nije trebalo mnogo vremena čelnicima Ducatija da nađu zamjenu za Valentina Rosija, koji je prije nekoliko dana zvanično objavio da napušta ovu ekipu i da prelazi u Yamahu. Idealna zamjena je Italijan Andrea Dovicioso koji je do sada vozio za Tech 3 Yamahu.

 

Andrea Dovicioso je prošlog mjeseca jasno poručio Yamahi da ne namjerava da ostane u satelitskom timu, već da želi biti jedan od vozača fabričkog tima u naredne dvije sezone. Kako je to mjesto upraznio Rossi, Doviciosu nije preostalo drugo nego da se prebaci u Ducati i da pokuša da učini ono što Rosiju nije uspelo – da počne pobeđivati na problematičnom Desmosediciju.  Špekuliše se da je prije nego je potpisao za Ducati, Doviciozo tražio garancije da će ekipa nastaviti razvoj motocikla koji je započet zajedno sa Rosijem.  Uzimajući u obzir činjenicu da je Audi nedavno postao vlasnik Ducatija, treba očekivati radikalne promjene, koje će vrlo vjerovatno odgovarati italijanskom vozaču. 

Datum objave: 14/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook