Naslovna > Automobili > Bentley > Continental > Dragulj iz Mullinerove radionice
FOTO GALERIJA (7)

Bentley Continental GT Convertibile by Mulliner

Dragulj iz Mullinerove radionice

Fotografije Bentley Continental GT Convertibile sa Mulliner doradama objavljene su u medijima neposredno pred sajam automobila u Ženevi...

 

Mulliner čuveni Bentley odjel za dizajnersku nadogradnju ovih već raskošnih modela objavio je fotografije novog modela Continental GT Convertibile uoči zvaničnog predstavljanja na ženevskom sajmu automobila početkom marta. Na svoj osoben način Mulliner je ovaj grandiozni kabiolet svojim kozmetičkim zahvatima i izborom najfinijih materijala izdvojio od standardnih modela iz ponude. Ekskluzivni dodaci uključuju jedinstveni naplatci od deset krakova veličine 22 inča sa samonivelirajućim oznakama u sredini. Na prednjem dijelu vozila pažnju privlači „Double diamond“ dizajn rešetke hladnjaka. Ovaj dizajnerski stil se prostire duž cijelog automobila, najviše na krovnom pokrivaču, oblogama vrata i sjedištima. Prema Mullineru svaki dijamantski uzorak na tkanini zahtjeva složenu opreaciju od 712 pojedinačnih uboda iglom, a tehnika vezenja je toliko komplikovana da je zahtjevala 18 mjeseci razvoja. Na sjedištima je urađeno ukupno 400000 uboda iglom.

 

 

Dijamantska šema se nastavlja na centralnoj konzoli, a njen središnji dio krasi srebrni Breitling sat. Ni digitalni instrument pokazivač nije prošao bez „preciznih podešavanja“ Mullinerove radionice. Ambijentalno osvjetljenje posjeduje sedam tema, a LED svjetla u vratima projektuju na tlu natpis brenda. Audio sistem „Naim for Bentley“ uključuje 18 zvučnika i dva Active Bass pretvarača sa pojačalom od 2,200 W. Prilikom preuzimanja primjerka ovog izuzetnog kabioleta, kupcima će biti uručena ručno izrađena kutija za ključ obložena kožom u istoj kombinaciji boja kao i vozilo. Bentley Continental GT Mulliner će biti dostupan kupcima opremljen sa W12 i V8 pogonskim agregatima. Prvi snažniji je šestolitarski twin-turbo benzinski ukupne jačine 635 KS koji postiže ubrzanje od nule do 100 km/h za 3,8 sekundi i razvija maksimalnih 333 km/h. Slabiji pogonski četvorolitarski agregat isporučuje jačinu od 550 KS i dostiže ubrzanje od nule do 100 km/h za 4,1 sekundu i maksimalnih 318 km/h.  Ovi jedinstveni kabrioleti će biti dostupni na tržištu krajem ove godine, a cijena po jedinici za sada još nije poznata.

Datum objave: 20/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook