Naslovna > Auto moto sport > Dramatičan finiš pripao Hamiltonu

Formula 1

Dramatičan finiš pripao Hamiltonu

Britanski vozač Lewis Hamilton odlično je otvorio novu sezonu Formule 1, pošto je na Velikoj nagradi Bahreina u direktnom duelu nadjačao Maxa Verstapena te je tako još jednom pokazao kakve ambicije ima u novoj sezoni...

Hamilton je na stazi ,,Sakir“ došao do svoje 96. pobjede u karijeri, a osim toga upisao je novi rekord pošto je postao rekorder po ukupnom broju krugova u vođstvu. U dramatičnoj trci Britanac je uspio odbiti napade Maxa Verstapena, koji je privremeno preuzeo vođstvo četiri kruga prije kraja. Na trećem mjestu našao se još jedan vozač Mercedesa, Valtteri Bottas. Verstapen je pred kraj trke prestigao Hamiltona i preuzeo prvu poziciju, nakon što je na 11 krugova novijim gumama smanjio zaostatak od osam sekundi, ali je morao vratiti poziciju jer ga je prestigao izvan granica staze u četvrtom zavoju.

 

 


Sjajno i dramatično otvaranje nove sezone pored borbe za prvo mjesto do posljednje krivine, obilježilo je i nekoliko incidenata. Prvi je viđen odmah nakon starta, kada je vozač Hasa Nikiza Mazepin izletio sa staze, zbog čega je na stazi viđeno i bezbjedonosno vozilo. Vozač Alfa Taurija Pjer Gasli ostao je bez prednjeg krila, Mik Schumacher je izletio sa staze, a pored toga Sebastian Vettel je desetak krugova prije kraja napravio grešku prilikom koje je udario Estebana Okona u bolidu Alpina, ali obojica su nastavili trku.

 


Bodove su još osvojili Lando Norris, Sergio Perez, Charles Leclerc, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz Jr., a prvi bod u karijeri osvojio je i Yuki Tsunoda. Sljedeća trka vozi se 18. aprila za Veliku nagradu Reggio Emilije.

Datum objave: 29/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook