Naslovna > Automobili > Hyundai > i30 > Drive-N Limited Edition debituje kao hot hatch u ograničenoj količini

Hyundai i30

Drive-N Limited Edition debituje kao hot hatch u ograničenoj količini

Automobil će se prodavati kao potpuno opremljen model, uključujući stakleni krov i stražnju šipku za krutost...

Hyundai daje i30 N malo više vizuelnog sjaja sa posebnom verzijom koja donosi niz kozmetičkih izmjena. Dostupan ili sa standardnim šestostepenim manuelnim ili sa osmostepenim automatskim mjenjačem sa duplim kvačilom, novi Drive-N Limited Edition dobija individualno numerisanu pločicu koja označava da nije obična varijanta hečbeka. Proizvodnja će biti ograničena na 800 jedinica, a 620 automobila je predviđeno za Evropu.

 

 

 


Kupci mogu naručiti jedan u Phantom Black Pearl ili novo lansiranoj Serenity White Pearl nijansi. Bez obzira na boju karoserije, i30 N Drive-N Limited Edition dobija otmjene 19-inčne kovane naplatke sa tamnom bronzanom mat završnom obradom kako bi upotpunila crne Hyundai oznake. Kako bi se izdvojio od standardnog i30 N, južnokorejski brend primjenjuje retro grafiku sa strane koju ćete takođe primijetiti sprijeda i straga.

 

 

Izmjene na karoseriji zaokružuju specijalne značke na prednjim blatobranima gdje se nalaze GPS koordinate Hyundai Motor Europe Test centra na Nirburgringu u Njemačkoj. To je mjesto gdje su svi automobili sa performansama razvijeni i testirani od 2011. Kada je riječ o performansama,  2,0-litarski benzinski motor s turbopunjačem isporučuje 276 KS i 392 Njutn-metra obrtnog momenta.

Datum objave: 02/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook