Naslovna > Automobili > Audi > Q3 > Druga generacija modela Q3 premijerno u Parizu

Audi

Druga generacija modela Q3 premijerno u Parizu

Pored zanimljivog modela SQ2 koji je takođe predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila, a kom sve već pisali, iz Audija su bili spremni da na ovom sajmu predstave i novu, drugu generaciju svakako zanimljivog modela Q3 koji stiže sa osvježenim dizajnom...

Novi Q3 se može shvatiti kao Odgovor Audija na aktuelne modele  drugih kompanija iz ovog segmenta,  poput  Mercedes-Benz GLA, BMW X1, Volvo XC40 i drugih. Ono što je odmah uočljivo je potpuno novi dizajn koji ga čini znatno agresivnijim od predhodnog modela. Dozu pomenute agresivnosti svakako čine vertikalne „šipke“ na maski hladnjaka, a koje u velikoj mjeri podjsećaju na one sa modela Q8. Naravno, tu su i novi sporstki branik, kao i novi svjetlosni sklopovi sa LED tehnologijom kako sa prednje, tako i sa zadnje strane automobila. Uočljivi su i novi aluminijski naplaci koji su dostupni sa različitim dizajnom i veličinama.

 

Kada je enetrijer ovog modela u pitanju, njime apsolutno dominira novi infotejnment sistem sa ekranom veličine 8,8 inča, kao digitalna instrument tabla veličine 12,3 inča. Pored navedenih noviteta u novom Audiju prisutna su i četri USB porta, ali Wi-Fi mreža, kao i mnoštvo boja koje će kupcima biti na raspolaganju prilikom odabira ovog modela. Ispod poklopca motora krije se četverocilindrični agregat radne zapremine 2 litra koji je u stanju da razvije 226 konjskih sanaga i 350 Nm obrtnog momenta. Agregat je povezan sa sedmostepenim automatskim mjenjačem  i Quattro pogonom na svim točkovima. Cijena još uvijek nije poznata, a narudžbe za ovaj model iz Audija će početi da primaju slijedeći mjesec.

 

Datum objave: 10/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook