Naslovna > Auto moto sport > Druga u nizu WRC titula

Hyundai Motorsport

Druga u nizu WRC titula

Hyundai Motorsport je osigurao drugu titulu u FIA svjetskim reli utrkama u poretku konstruktora nakon osvajanja duplog podijuma na utrci u Monzi...

Hyundai Motorsport je potvrdio svoju drugu uzastopnu titulu u poretku konstruktora sa osvajanjem duplog podijuma u Monzi. Ott Tanak je završio na drugom mjestu tokom vikenda, a Dani Sordo kao treći.  U jednoj o najzahtjevnijih reli utrka ove sezone sa vlažnim i uglavnom zimskim uslovima koji su dominirali utkom, Hyundai Motorsport tim je osvojio  33 boda te tako osigurao drugu zaredom titulu u poretku konstruktora sa pet poena razlike. Tokom cijele utrke poredak se mjenjao fazu po fazu, učinivši tako dramatičnim i uzbudljivim kraj sezone koja je bila opasno narušena vanjskim faktorima. 

 

 


Predsjednik  Hyundai Motorsport GmbH, Scott Noh, je rekao: “Kakva utrka za kraj sezone! Ovo je bilo uzbduljivo i odgovarajuće finale koje nas je testiralo sve do Power etape. U Hyundaiju smo ponosni što smo završili kao pobjednici u poretku konstruktora drugu godinu uzastopno.  Ovaj rezultat je još jedan bitan temeljni  momenat za Hyundai Motor kompaniju, posebno ukoliko uzmemo u obzir sa čim smo se sve suočili tokom iste“.

 

Glavni vođa tima Andrea Adamo je prokomentarisao: “ Monza je emotivna za mene i vraća mi mnogo ličnih momenata. Bila je ovo teška godina, znamo koliko samo borbe je bilo u svijetu i ja sam se morao uvjeriti da moj tim – ljudi – dobiju podršku tokom iste. Znali smo da moramo maksimalno iskoristiti ograničene događaje i vratili smo se na vrh prvenstva na temelju zasluga, performansi, ustrajnosti i marljivog rada. Ponosan sam što sam vodio tako nevjerojatan tim i vijorio Hyundaijevu zastavu u automobilskom sportu. Zahvaljujem FIA-i i promoteru WRC-a na njihovim naporima ove godine u teškim okolnostima. "

Datum objave: 08/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook