Naslovna > Automobili > Hyundai > Kona > Drugačija od svoje konvencionalne braće

Hyundai Kona Electric

Drugačija od svoje konvencionalne braće

Linija Hyundai Kona Electric je osvježena sa novim izgledom i nizom tehnoloških nadogradnji...

Hyundaijeve kozmetičke izmjene su fokusirane na to da Kona Electric prilično odudara izgledom od svoje „braće“ sa konvencionalnim pogonom. Kako bi se takav dojam postigao, maska hladnjaka i prednji branik zamijenjeni su zaobljenim nosnim konusom, što akođe donosi blaga aerodinamička unapređenja. U uglvima branika su takođe dva otvora za vazduh, postavljena u cilju smanjenja vazdušnog otpora.

 

 

 

Tu su i nove LED prednje svjetlosne grupe, crni akcenti na karoseriji prethodnog modela su sada u boji karoserije, dok su zadnje svjetlosne grupe takođe restilizovane. Hyundai će takođe ponuditi pet novih karoserijskih nijansi. Kupci takođe dobijaju najnoviju Hyundaijevu 10,25 inčnu digitalnu instrument tablu preuzetu iz novog modela i20. Infotainment sistem sa ekranom od 10,25 inča je nadograđen i sada nudi podršku za Apple CarPlay i Android Auto aplikacije. U kabini se nalazi novi sistem ambijentalnog osvjetljenja, dva nova paketa boja unutrašnjosti i nove presvlake sjedišta od tkanine ili kože. Pored kozmetičkih izmjena, Hyundaijevi inžinjeri su odradili nadogradnju i sigurnosne opreme kojoj je dodat čitav spisak novih funkcija upozorenja i asistencije u vožnji.

 

 

Kao i predhodni model, redizajnirana Kona Electric se nudi sa dva pogonska sklopa: slabiji sa električnim motorom od 136 KS i baterijom od 39,2 kW što omogućava maksimalni domet od 305 kilometara i snažniji sa motorom od 204 KS i baterijom od 64 kWh što povećava maksimalni domet na 480 kilometara. Nova Hyundai Kona Electric bi se trebala pojaviti na evropskom tržištu tokom iduće godine, cijena za sada još uvijek nije poznata...

Datum objave: 11/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook