Naslovna > Automobili > BMW > Serija 4 > Dugo najavljivana električna limuzina

BMW Concept i4

Dugo najavljivana električna limuzina

BMW je otkrio svoju električnu limuzinu pod nazivom Concept i4, čija bi produkcija startovala u toku naredne godine i kao takav na tržištu predstavljao rivala Tesli Model 3...

 

Ovaj konceptualni model dijeli karoseriju sa BMW-om Serije 4 Gran Coupe. Na ovom modelu su odrađena brojna stilska unapređenja poput vaća rešetke hladnjaka, novih prednjih svjetlosnih grupa i uglađenog dizajna zadnjeg dijela vozila. Velika pažnja je posvećenja unapređenju aerodinamike, a na zadnjem dijelu vozila difuzor prekriva prostor na kojem bi se obično nalazio izduvni sistem. U kabini se nalazi novi zakrivljeni ekran sa digitalnim prikazom instrumenata i infotaiment sistemom. Ovaj displej osjetljiv na dodir kontroliše skoro sve funkcije vozila uključujući klimatizaciju, infotaiment aplikacije i navigaciju.

 

 

Kabina je obložena različitim materijalima uljučujući tkaninu od mikrofibera i prirodnu kožu. Kao i kod standardnog modela Gran Coupe Serije 4 na centralnoj konzoli se nalazi BMW-ov zaštitni znak, iDrive točak za kontrolu, u ovom slučaju ukrašen kristalnim staklom. Vozač može odabrati ti režima prikazivanja infotaiment sistema – Core, Efficient i Sport. Svaki od ovih režima ima jedinstvenu nijansu ambijentalnog osvjeljenja kabine.

 

 

 

BMW Concept i4 pogoni električni motor koji isporučuje 530 KS i omogućava obrzanje od nule do 100 km/h za četiri sekunde. Maksimalna brzina je ograničena na 200 km/h, a baterija od 80 kWh omogućava autonomiju od 600 kilometara sa jednim punjenjem. Cijena ovoga modela za sada ostaje nepoznata.

Datum objave: 04/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook