Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Tonale > Dugo očekivani SUV na promotivnom videu

Alfa Romeo Tonale

Dugo očekivani SUV na promotivnom videu

Rukovodilac italijanskog brenda Žan-Filip Imparato na svom twiter nalogu podijelio je promotivni video Alfa Romea na kojem se po prvi put može vidjeti i nadolazeći model Tonale...

Video koji traje nešto manje od 1 minut i 20 sekundi najavljuje bolja vremena za popularni italijanski brend, koji u posljednje vrijeme usljed brojnih kriza koje pogađaju automobilsko tržište, ne bilježi baš najbolje rezultate. Godina na izmaku 2021. bila je jedna od najkomplikovanijih za Alfu s obzirom da je nestašica materijala neophodnih za proizvodnju, konstantno uzrokovala komplikacije u procesu sklapanja novih modela. Međutim u podijeljenom videu novi šef vjerne fanove brenda uvjerava da su pred kompanijom srećnija i uspješnija vremena. Bolje sutra podrazumijeva uvrštavanje novih modela u ponudu, prije svega novog kompaktnog gradskog SUV-a Tonale.

 

 

 

 

 


Tonale je jedan od najduže očekivanijih modela danas, o njemu se govori već duži niz godina a premijera je nekoliko puta odlagana. Posljednji put razlog odgađanja debija bilo je nezadovoljstvo novog šefa Žan-Filipa Imparata performansama priključno hibridnog pogonskog sklopa, koji je nakon toga unaprijeđen. U Alfi Romeo imaju velike planove sa ovim modelom i od njega očekuju da donese bolju budućnost, a kada su konkretne brojke u pitanju, Italijani se nadaju da će SUV dostići cifru od 100.000 isporučenih jedinica na godišnjem nivou.

Datum objave: 27/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook