Naslovna > Automobili > Rolls-Royce > Ghost > Duh iz Rolls Royce lampe

Rolls Royce Ghost 2020.

Duh iz Rolls Royce lampe

Proširena verzija novog Rolls Royce Ghosta sa V12 agregatom ispod poklopca motora ponudiće putnicima na zadnjoj klupi još više luksuza...

 

Prototip nadolazećeg modela Rolls Royce Ghost „uhvaćen“ je prilikom testiranja u zimskim uslovima vožnje, a prema fotografijama se može primjetiti da je karoserija „porasla“ zahvaljujući potpuno novoj platformi. Kao i „stariji brat“ model Phantom koji je predstavljen prošle godine, novi Ghost će se bazirazi na potpuno novoj platformi kompanije koja nosi naziv Arhitecture of Luxury. Potpuno skalabilna aluminijumska šasija će se koristiti za konstruisanje svih Rolls Royce modela nove generacije, umjesto prethodno korištene platforme BMW-ove Serije 7. Zbog debelog skloja kamuflažnog pokrova, teško je tačno utvrditi sve preomjene na spoljašnjosti, ali te izmjene će najvjerovatnije biti minimalne. Mogu se očekivati redizajnirana LED prednja svjetla i restilizovani prednji branik, a tradicionalni profil vozila i način otvaranja vrata ostaju nepromijenjeni kako bi se omogućio što „graciozniji“ ulaz i izlaz u putnika na zadnjem dijelu.

 

 

U kabini se može očekivati najnoviji Rolls Royce infotaimet sistem i digitalna instrument tabla koji su već prikazani na modelima Phantom i Cullinan. Naravno, za očekivati je da kompletan enterijer novog Ghosta bude u potpunosti redizajniran u odnosu na prethodnika. Ispod poklopca motora novog Ghosta može se očekivati najnovija verzija Rolls Roycevog 6,6-litarskog V12 agregata, uprarenog sa osmostepenom automatskom transmisijom koji će isporučivati ukupno 568 KS. Zvanična prezentacija ovog modela se očekuje u toku ove godine, ali okviran termin još uvijek nije poznat.

Datum objave: 31/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook