Naslovna > Automobili > Dacia > Duster > Duster Oroch u Brazilu

Renault predstavio

Duster Oroch u Brazilu

Renault je na Sao Paulo Motor Showu u Brazilu predstavio svoj koncept model Duster Oroch …

Duster Oroch predstavlja koncept pick-up automobila koji je namijenjen prevozu pet osoba. Glavni dizajner ovog zanimljivog automobil bio je Renaultov dizajnerski centar za Latinsku Ameriku. Ovaj model prvenstveno je namijenjen rekreativnim aktivnostima i ujedno nudi robusnost pravog SUV-a.

 

Kada se uzme u obzir da pick-up modeli zauzimaju udio skoro 75% na tržištu lakih komercijalnih vozila u Južnoj Americi, što predstavlja nešto više od 920.000 primjeraka, sasvim je jasno zašto je ovaj koncept predstavljen upravo u Sao Paulu Budći planovi Renaulta su ulazak na tržište pick-up automobila s najmanje dva modela.

 

Boja karoserije je urađena sa satensko bijelelom bojom i detaljima u narandžastoj čime se ističe sportski duh automobila kao i povezanost sa svijetom kitesurfinga, koji je poslužio kao inspiracija za dizajn. Prednji dio Dustera Oroch ima novi identitet marke, takođe pokazuje i neke detalje koji su od ranije poznati sa D-Cross konceptnog automobila, dok veliki prednji i zadnji branici doprinose utisku snage i moći.

 

Datum objave: 27/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook