Naslovna > Automobili > Hyundai > Santa Fe > Dva hibridna sklopa i novi dizel agregat

Hyundai Santa Fe 2021.

Dva hibridna sklopa i novi dizel agregat

Detaljno revidirani Hyundai Santa Fe promovisan je prije skoro mjesec dana, ali za vrijeme internet debitovanja, južnokorejski proizvođač je iznio u javnost samo preliminarne detalje.

Tu su sada detaljne informacije u vezi sa evropskom specifikacijom novog Santa Fea, koji postaje prvi Hyundai na Starom kontinentu sa Smartstream pogonom. U hibridnom Santa Feu se koristi 1,6-litarski turbo benzinac, gdje ga podržava elektromotor od 44 kW. Dostupan je u konfiguracijama sa pogonom na dva i sva četiri točka, a pogonski sklop isporučuje ukupnih 230 KS i 350 nm obrtnog momenta. Ova varijanta je dostupna od prvog dana prodaje novog modela Santa Fe u Evropi.

 

 

 

Naredne godine u ponudi bi se trebao naći i plug-in hibridni pogonski sklop koji se bazira na identičnom turbo agregatu, ali uparen sa snažnijim motorom od 66 kW i litijum-jonskom polimerskom baterijom od 13,8 kWh. Ovaj sistem je povezan sa šestostepenim automatskim mjenjačem koji prenosi snagu na sva četiri točka, a isporučuje maksimalnih 265 KS i 350 Nm obrtnog momenta.

 

 

 

 

 

Pored navedenih varijanti, za kupce koje ne zanimaju elektrifikovani modeli, Hyundai će ponuditi i unapređenu verziju svog 2,2-litarskog dizel agregata. U poređenju sa prethodnom verzijom, nova pogonska jedinica posjeduje aluminijumski blok, novu bregastu osovinu i sistem ubrizgavanja od 2.200 bara. Ovaj linijski četvorocilindraš isporučuje 201 KS i 440 Nm obrtnog momenta, a trebao bi biti uvezan sa novim osmostepenim automatskim mjenjačem sa dvostrukim sistemom kvačila.

 

 

 

 

Novi Santa Fe će se naći u prodaji na evropskom tržištu u septembru ove godine, dok se isporuka na američko tržište očekuje malo kasnije.

Datum objave: 03/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook