Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Dvije karavanske varijante „osmice“

VW Golf Estate/Alltrack

Dvije karavanske varijante „osmice“

Najavljeni VW Golf Estate je uhvaćen „okom kamere“ ovog puta zajedno sa Alltrack varijantom. Oba modela su potpuno otkrivena i njihovo zvanično predstavljanje se očekuje krajem godine..

Sa prednje strane standardni Golf Estate identičan je novom standardnom Mk 8, ali Alltrack varijanta sadrži niz različitih detalja kao što su lažni zaštitinik podvozja, branik uglađenog izgleda i redizajnirana LED prednja svjetla. Alltrack takođe dobija šire bočne zaštite, nove krovne nosače, aluminijumski donji dio zadnjeg branika i povećani klirens što bi trebalo omogućiti vlasnicima povremene off road izlete.

 

 

 

 

Novi Golf Estate se bazira na proširenoj varijanti MQB platforme VW Grupe, koja bi uz izmjene na karoseriji trebala povećati prtljažni prostor automobila na oko 600 litara, odnosno 200 litara više od standardnog hatchbacka. Liniju pogonskih agregata čine 1,5-litarski benzinski četvorocilindraš od 130 i 150 KS, zatim par dvolitarskih dizelaša i na kraju najsnažniji u ponudi četvorocilindarski benzinac zapremine dvije litre od 332 KS za R varijantu. Negdje u sredini bi se trebao naći i plug-in hibridni GTE model sa 245 KS.

 

 

 

 

 

Međutim kao i model prethodne generacije, očekuje se da novi Golf Alltrack bude dostupan samo sa dizelskim pogonom. Kupcima bi na raspolaganju trebao biti manuelni i automatski mjenjač kao i pogon samo na prednje ili sva četiri točka. Golf Estate bi se kao standard trebao isporučivati sa prednjim i zadnjim senzorima za parkiranje, električnim grijanim podesivim retrovizorima i pokretanjem vozila bez ključa. Tu će biti i Lane Keeping Assist, adaptivni tempomat i dinamički sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova.

 

 

 

 

 

U kabini se takođe nalazi brojna dodatna oprema, kao što je 10,25-inčna digitalna instrument tabla, bežični punjač telefona, adaptivni sistem ambijentalnog osvjetljenja u 10 boja i 10-inčni infotaiment sistem sa satelitskom navigacijom, glasovnom kontrolom i podrškama za Apple CarPlay i Android Auto aplikacije.

Datum objave: 09/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook