Naslovna > Automobili > Toyota > Yaris > Dvije nove verzije Yarisa

Toyota

Dvije nove verzije Yarisa

Sa dva nova dizajnerska kita Edition i Trend Toyota je dala Yarisu dozu sportskog karaktera i drskosti...

Toyota je na britanskom tržištu ponudila dva nova fabrička dizajnerski kita za Yarisa pod nazivom Edition i Trend. Obadva modela dostupna su u verzijama sa troje i petoro vrata. Zanimljivom kombinacijom bijele boje, zatamnjenih stakala i crnih naljepnica Toyotini stilisti uspjeli su dobiti efekat lebdećeg krova, te dati Yarisu sasvim drugačiji karakter.

 

Osim „zamaskirane“ karoserije Yaris je dobio i nove ljepše svjetlosne grupe, te atraktivne devetokrake aluminijumske naplatke u dimenzijama od 15 kod Edition odnosno 16 inča kod Trend modela. Edition model se zasniva na početnom paketu opreme te se kombinuje sa 1.0 benzinskim motorom sa 69 KS. 

 

Trend verzija je maksimalno opremljena sa enterijerom koji donosi Toyotin multimedijalni sistem Touch&Go. Za pogon ovog modela je odabran 1.33 VVT benzinac sa 99 KS, sa šestostepenim manuelnim mjenjačem u serijskoj opremi, te CVT automatikom kao doplatom. Da li će ovi modeli biti dostupi i na ostalim evropskim tržištima za sada je nepoznanica, ali je već sada sigurno da su izazvali velikio zanimanje kod Toyotinih kupaca u Britaniji. 

Datum objave: 09/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook