Naslovna > Tehnika > E-tron i punjači za igrače Bayerna

Električna vozila

E-tron i punjači za igrače Bayerna

Automobilski gigant iz Ingolštata i fudbalski klub Bayern su u partnerskim odnosima već neko vrijeme, a početkom ove godine su odlučili da saradnju ugovorom produže do 2029. godine.

U skladu sa vremenom u kome živimo, gdje se oko nas dešavaju brojne trendovske promjene, čelnici kompanije Audi su donijeli odluku kako bi najbolje bilo da upravo igrači popularnog fudbalskog kluba počnu voziti elektrifikovane modele u cilju promocije čistog pogona i za primjer ostalima. Prema informacijama igrači Bayerna bi trebali dobiti najnoviji potpuno električni atraktivni SUV model e-tron, a prema Audijevoj zamisli više od polovine igrača i rukovodilaca kluba bi trebali biti „elektrifikovani“.

 

 

Kada budu dolazili na redovne treninge, parkinzi i garaže terena će biti opremljene punjačima od 150 kW, koji će omogućiti igračima da ih po završetku treninga čekaju napunjene baterije i spremna vozila. Planirana je i ugradnja stanica za punjenje i u Alianz Areni za posjetioce sa električnim automobilima.

 

 

Ostaje da se vidi da li će igrači Bayerna dijeliti isti entuzijazam i zanimanje za električne Audije, jer su nedavno isti bili na meti novinara pošto su ih „hvatali na djelu“ u automobilima koji nisu u skladu sa stavkama ugovora. Opravdanja su bila brojna, a sada će vjerovatno izgovor za dolazak na trening u Ferrariju ili Lamborghiniju biti „prazna baterija e-trona“...

Datum objave: 06/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook