Naslovna > Automobili > BMW > Serija 7 > Efikasniji agregati i luksuzniji enterijer

BMW Serija 7

Efikasniji agregati i luksuzniji enterijer

BMW već radi na narednoj generaciji Serije 7, ali to ne znači da će aktuelni model ostati nepromijenjen do kraja svog životnog ciklusa. Još uvijek na tržištu brojnih zemalja, vodeća limuzina bavarskog proizvođača dobija „nove članove porodice“ pogonskih agregata za evropsko tržište koji uključuju „zelenije“ i efikasnije jedinice....

Ovakav potez omogućava dodatak 48V električnog sistema sa intergisanim starter generatorom, koji poboljšava ubrzanje sa dodatnih 11 KS. BMW obećava da će novi trolitarski dizelaši imati manju potrošnju za 0.4 do 0.6 litara na pređenih 100 kilometara. Modeli 730d i 730d xDrive ( i njihove produžene verzije) dobijaju unaprijeđeni linijski šestocilindraš sa dodatnih 21 KS koji sada raspolažu sa ukupno 286 KS, dok je obrtni momenat porastao za 30 Nm i sada iznosi ukupnih 650 Nm. Zahvaljujući navedenim poboljšanjima ovim modelima sada treba samo 5,9 odnosno 5,6 sekundi da bi dostigli „stotku“.

 

 

 

Snažnija verzija trolitarskog dizelaša, odnosno model 740d xDrive, sada nudi 340 KS što je za 20 KS više u odnosu na prethodnu verziju. Zahvaljujući tome i dodatnih 20 Nm, sada raspolaže sa 700 Nm obrtnog momenta između 1.750 i 2.250 o/min. Ova poboljšanja omogućavaju modelu 740 xDrive ubrzanje od nule do 100 km/h za samo pet sekundi što je za 0,2 sekunde brže nego ranije.

 

 

 

 

 

Obje pogonske jedinice imaju koristi od novog sistema filtracije izduvnih gasova sa optimizovanim filterom čestica, doprinoseći dizelskoj Seriji 7 sa zadovolji najnovije evropske standarde o emisiji štetnih gasova Euro 6d. Pored pogonskih unapređenja, BMW nudi kupcima nove mogućnosti prilagođavanja enterijera i eksterijera po želji, uključujući između ostalog i novu BMW Individual Merino kožu za presvlačenje kabine u Smoky White, Midnight Blue i crnoj nijansi.

Datum objave: 20/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook