Naslovna > Automobili > Citroen > DS3 > Ekskluziva s Loebovim potpisom
FOTO GALERIJA (7)

Citroën DS3 Racing S. Loeb

Ekskluziva s Loebovim potpisom

Limitirana serija od 200 modela DS3 Racinga namijenjena je najvatrenijim obožavaocima Citroenovog WRC programa...

Povodom sajama automobila u Ženevi Citroen je za svoje najvatrenije WRC obožavaoce pripremio pravu poslasticu. Riječ je o limitiranoj seriji od 200 DS3 Racing modela, koja će u nazivu nositi ime i prezime osmostrukog svjetskog WRC šampiona Sebastiena Loeba. DS3 Racing S. Loeb će se od ostatka game razlikovati po unikatnoj krovnoj naljepnici, na kojoj će se osim najznačajnijih datuma u Loebovoj sportskoj karijeri nalaziti i jedinstveni serijski broj.

 

Sportski uređena unutrašnjost upotpunjena je navigacijskim sistemom MyWay, a posebnost će joj, osim novih materijala, dati i specijalno obrađene boje. Vanjska boja je jedinstvena: crna Tarmac (mat crna boja) s reljefnom teksturom. Podsjećamo da nijedan proizvođač automobila do danas nije komercijalizovao vozilo s takvom vrstom boje. Zahvaljujući svojoj posebnoj teksturi, boja ne samo da je robusna, nego dodatno naglašava linije vozila. Vjerni duhu modela DS3, krov, školjke retrovizora, letvica prednje maske, letvica na armaturnoj ploči, te donji dio mjenjača izvedeni su u crvenoj boji Aden.

 

Kao šlag na tortu ova ekskluzivna ograničena serija imaće numerisanu pločicu na krovu s potpisom Sébastiena Loeba.Pogonska osnova ostaje ista kao i u ostalim DS3 Racing modelima, a riječ je o 1.6-litarskom turbobenzinskom agregatu koji razvija 200 KS i 275 Nm. Sve to je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,5 sekundi, te maksimalnu brzinu od 235 km/h. Cijena osnovnog DS3 Racing modela na evropskom tržištu je 31.000 eura, a za sada nema informacije da li će i koliko DS3 Racing S. Loeb biti skuplji.

Datum objave: 18/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook