Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > A Klasa > Ekskluzivno pojačanje najmanje klase

Mercedes A-Klasa

Ekskluzivno pojačanje najmanje klase

Mercedesova A-Klasa se proširila dolaskom dva nova paketa opreme pod nazivom Exclusive Edition i Exclusive Edition Plus...

Ova linija se bazira na postojećim specifikacijama AMG Line Executive i Premium Plus, narudžbe se već primaju, a prvi primjerci će biti isporučeni kupcima tokom novembra ove godine. Mercedes A-Klasa Exclusive Edition sadrži jedinstvene prostirke, oznake serije, novu crnu rešetku hladnjaka, presvlake od vještačke kože i zatamnjena stakla. Na to sve dolazi i panoramski krov i ambijentalno osvjetljenje u čak 64 nijanse. Kao i u standardnoj A-Klasi AMG Line Executive, kupcima su na raspolaganju  19-inčni aluminijumski naplaci sive boje, 10,25-inčni infotainment sistem i digitalna instrument tabla sa glasovnim komandama.

 

 

 

Exclusive Edition Plus posjeduje isti nivo opreme kao i Exclusive Edition zajedno sa osvijetljenim prostorom za noge, bezkontaktno otključavanje i startovanje vozila i Multibeam LED prednjim svjetlima. Tu je i nekoliko tehnoloških nadogradnji u vidu unapređenog navigacionog sistema, memorijskih prednjih svjetala i novog stereo sistema.

 

 

 

 

 

 

Exclusive Edition je dostupan sa dvolitarskim četvorocilindarskim dizelašem od 190 KS i dvolitarskim četvorocilindarskim benzincem 163 KS. Prva jedinica se isporučuje sa osmotepenim automatskim mjenjačem, dok je druga dostupna sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim automatskim mjenjačem. Skuplja varijanta Plus je dostupna sa identičnim dizelašem, a kupicma je na raspolaganju i snažniji benzinski A 250 agregat. Ovaj „potentniji“ dvolitarski četvorocilindraš isporučuje 224 KS i omogućava sprint od nule do „stotke“ za 6,2 sekunde i razvija maksimalnih 250 km/h.

 

Cijena Mercedesa A-Klase Exclusive Edition se kreće oko 34.500 eura, dok se cijena varijante Exclusive Edition Plus kreće oko 41.130 eura po jedinici...

Datum objave: 27/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook