Naslovna > Vijesti > Ekstremna jurilica stiže u Peking

Volkswagen Golf R 400

Ekstremna jurilica stiže u Peking

Pretpostavlja se da će Golf R 400 takođe koristiti 2,0-litarski četvorocilindarski turbo benzinac….

Još ekstremnija i snažnija verzija Golfa R, pod oznakom “400” biće predstavljena na Salonu automobila u Pekingu. Naime, Volkswagen je potvrdio da će na Salonu automobila u Pekingu po prvi put biti prikazan koncept najsnažnijeg Golfa – Golf R 400! Ekstremnu verziju već ionako „nabildovanog“ automobila karakteriše upravo oznaka „400“, koja označava broj konjskih snaga ovog nevjerovatnog Golfa.

 

Drugim riječima, ispod haube se krije motor koji oslobađa čitavih 400 „konja“ i koji Golfu omogućava „sprint“ do 100 km/h za svega 3,9 sekundi, što je preko cijele sekunde brže od „običnog“ Golfa R, što i ne čudi, jer je masa smanjena upotrebom elemenata od ugljeničnih vlakana, a enterijer poprilično „ogoljen“. Maksimalna brzina vozila iznosi oko 280 km/h.

 

Pretpostavlja se da će Golf R 400 takođe koristiti 2,0-litarski četvorocilindarski turbo benzinac, kao i u Golfu R, s tim da će zahvaljujući opsežnim modifikacijama i tjuningu, biti ostvarena ovako impresivna snaga. U VW-u najavljuju da će Golf R 400 dolaziti isključivo sa DSG transmisijom. Ipak, u Volkswagenu navode da je ovo samo koncept vozilo, te da nema planova da se Golf R 400 uvodi u serijsku proizvodnju.

Datum objave: 17/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook