Naslovna > Automobili > Renault > Austral > Elegantna i mišićava silueta novog SUV-a

Renault Austral

Elegantna i mišićava silueta novog SUV-a

Pod velom svijetlih i tamnih boja naziru se elegantne i mišićave linije Australa, Gilles Vidal direktor Renaultovog odjeljenja za dizajn, otkriva kako se kalio izgled najnovijeg SUV-a, kojim Francuzi opet napadaju C segment...

„Elegantan i tehnološki napredan“, tim rečima je Gilles Vidal, direktor Renaultovog odjeljenja za dizajn, opisao Austral – najnoviji C-SUV marke Renault.Zadržavajući prepoznatljive karakteristike modela iz aktuelne ponude, timovi dizajnera su nastojali da stvore zaista savremeno, elegantno i luksuzno vozilo. Dizajneri su zadržali osnovne karakteristike koje SUV-ove čine toliko privlačnima (proporcije, odnose, prepuste, dimenzije točkova) i pored toga isklesali mišićava ramena zbog kojih novi model djeluje posebno snažno. Rezultat je SUV koji je istovremeno pun karaktera i elegantan. Oštre linije, atletska građa i savremen stil su zaslužni za upečatljive proporcije zbog kojih novi Renault Austral istovremeno deluje robusno i okretno.

 

 

 

 

 


Dizajn Renaultovih vozila je dugo bio inspirisan senzualnošću živog svijeta, a sada ulazi u novu eru. Primjer toga su linije koje se protežu iznad lukova blatobrana, čime odaju novi pristup strukturnom oblikovanju i omogućavaju izgradnju snažnog i oštrog profila. Snažne i dinamične linije Australa su odraz novog dizajnerskog izraza marke. „Renault Austral spaja upečatljive elemente dizajna kako bi djelovao dinamično i elegantno. Njegov kvalitetje vidljiv već na prvi pogled. Smanjili smo zazore na karoseriji i učinili je elegantnijom kako biste već pri prvom susretu sa automobilom stekli utisak kvaliteta.” Među upečatljivim stilskim obeležjima novog Renaulta Austral se izdvaja čista profilisana linija koja se proteže donjim delom karoserije i sliva prema prednjem kraju,  zbog čega ostavlja utisak dinamičnosti. Novi dizajnerski pristup i novi oblici predstavljaju udaljavanje od tradicionalnih i statičnih vodoravnih linija, postavljenih u ravni sa tlom. Posmatran sa boka, Austral deluje kao da je spreman na skok, odnosno kao da se kreće čak i kada miruje. Tehnološko bogatstvo novog Australa najbolje otkrivaju upečatljiva prednja i zadnja svetla. Dva velika zadnja svjetla u obliku slova C se na fantastičan način stapaju sa središnjim logotipom. Dizajn prednjeg kraja u istoj mjeri privlači svjetlima i detaljima na prednjoj masci. Svetla sa tehnologijom mikrooptičkih vlakana, kakva smo dosada mogli da vidimo samo kod Megane E-TECH Electric, su izrađena od pleksiglasa i sadrže linije i uzorke koji su urezani direktno u površinu i sam pleksiglas. Kada se uključe LED svetla, urezane linije kao da oživljavaju obasjane prepoznatljivim kristalnim sjajem.

Datum objave: 14/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook