Naslovna > Vijesti > Elegantna nota Ladinoj limuzini

Lada 2101

Elegantna nota Ladinoj limuzini

Bugarski tuning tim je u čast 50-godišnjice Ladinog 2101 modela odlučio do najsitnijih detalja preurediti enterijer limuzine, koja sada izgleda potpuno neodoljivo i otmjeno...

Lada 2101 bila je kompaktna limuzina koju je AvtoVAZ proizvodio od 1970. do 1988. godine kao prvi proizvodni model kompanije. U osnovi, riječ je o modifikovanoj verziji Fiata 124, prilagođenoj potrebama Sovjetskog Saveza. Originalni enterijer 124 modela bio je elegantan i otmjen, ali ga je Lada u velikoj mjeri modifikovala, a rezultat je bila kabina nešto jeftinijeg izgleda. Bugarski tuning studio odličio je da model 2101 konačno dobije elegantnu notu u čast 50-godišnjice limuzine i zaista, obavljeni posao neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

 

 


Sve je počelo kompletnom demontažom kabine i punom zvučnom izolacijom karoserije. Tuneri su kreirali i prilagođenu centralnu konzolu sa novim audio sistemom, ispod toga je kožna presvlaka mjenjača, a niže se nalazi aluminijumska pločica sa datumom izrade i imenom vlasnika. Gotovo svaki detalj unutrašnjosti je detaljno modifikovan, a jedine komponente koje djeluju netaknuto su središnji otvori za vazduh. Sjedišta su nabavljena iz Toyotinog vozila, a umotana su u finu smeđu kožu sa kontrastnim bijelim šavovima.

 


Aluminijumske papučice, drveni volan retro izgleda i bijeli mjerači samo su neki od jedinstvenih karakteristike ove Lade. Koliko pažnje je posvećeno potvrđuju i male torbe pričvršćene na panele prednjih vrata, a slično rješenje vidi se i na naslonima prednjih sjedišta. Za putnike pozadi našli su se i Nappa kožni jastuci. Za završetak čitavog projekta bugarskom timu je trebalo četiri mjeseca, a nije ga moguće kupiti, jer se radi o jednokratnoj izradi.

Datum objave: 10/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook