Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Električna limuzina debituje na CES-u

Volkswagen ID.7

Električna limuzina debituje na CES-u

Sjajna "digitalna kamuflaža" koja pokriva spoljašnjost ID.7 neće biti dostupna kupcima, nažalost, ali je zanimljiva. Kamuflaža i dalje pokriva većinu konačnih dizajnerskih znakova ID.7...

Volkswagen ID.7 je predstavljen kao dio američke ponude Volkswagen-a na CES-u u Las Vegasu ove sedmice. Ovo je prvi put da se VW službeno pojavio s pločicom ID.7, i iako je konačni izgled vozila prekriven "digitalnom kamuflažom", njegova veličina i oblik dovoljno pokazuju kako će vozilo izgledati kada bude u proizvodnji. ID.7 koristi istu modularnu matričnu platformu s električnim pogonom (MEB) koja se nalazi u cijeloj ponudi EV Volkswagen grupe, ali nije kompaktan kao ID.4. ID.7 ima međuosovinsko rastojanje od 294,6 cm i proteže se do ukupne dužine od 492,7 cm. To čini ovaj EV nešto više od 7 cm dužim od Arteona, a VW obećava prostranu i luksuznu unutrašnjost zahvaljujući toj dodatnoj dužini.

 

 

 


"Sa novim ID.7, proširujemo našu ponudu električnih modela na više segmente," rekao je izvršni direktor Thomas Schafer. "Limuzina će ponuditi vrhunsku tehnologiju i kvalitet." Kao dio VW-ovog nastojanja da unaprijedi svoju unutrašnju tehnologiju, ID.7 obećava novi ekran osjetljiv na dodir od 15,0 inča, osvijetljene klizače na dodir, head-up ekran, pa čak i digitalno kontrolisane ventilacione otvore koji automatski prilagođavaju temperaturu u automobiluu zavisnosti od toga koliko je toplo ili hladno napolju. "Hello Volkswagen" glasovne kontrole će takođe biti dostupne u ID.7 za kontrolu osnovnih funkcija.

 


Za sada, stvari kao što su veličina baterije i izlazna snaga su još uvijek nepoznate, kao i cijena, ali VW kaže da će ID.7 imati oko 700 kilometara dometa na velikodušnom WLTP evropskom ciklusu. Taj raspon će biti manji u SAD-u, naravno, koristeći EPA skalu. VW će prodavati ID.7 u Kini i Evropi, kao i u Sjevernoj Americi.

Datum objave: 04/01/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook