Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > EQ Serija > Električna limuzina krstari autoputem u SAD

Mercedes-Benz EQE

Električna limuzina krstari autoputem u SAD

Na jednom Youtube kanalu postavljen je video snimak koji prikazuje potpuno električni Mercedesov model EQE prilikom testne vožnje na autoputu u Kaliforniji u blizini Los Anđelesa...

Električna limuzina EQ serije e-vozila, službeni debi imala je još u septembru tokom sajma automobila u Minhenu, međutim još uvijek nije stigla na puteve Sjedinjenih Američkih Država. Upoznata javnost nije ni očekivala da će dolazak u SAD doći uskoro, ali najnoviji video koji prikazuje EQE tokom testne vožnje u blizini grada anđela, govori da bi upravo to moglo da se desi. Testni model na video snimku koji krstari autoputevima Zapadne obale SAD nosi registarske oznake savezne države Mičigen, što je i karakteristično za sve Mercedesove modele koji su u fazi priprema za dolazak na tržište ove zemlje.

 

 

 

 

 


Električna limuzina u ovom slučaju ne nosi nikakvu kamuflažnu masku, što je i logično s obzirom da je već službeno predstavljena i svi detalji vezani za nju su poznati. U seriji električnih automobila ovaj model se nalazi iza glomaznijeg EQS-a od kojeg ima i manju dužinu, kao i kraće međuosovinsko rastojanje, a odnos između ova dva modela zapravo je jednak odnosu modela E Klase i S Klase, sa SUS agregatima naravno. EQE posjeduje električni pogonski sklop snage 288 KS, a baterija posjeduje kapacitet koji omogućava prelazak oko 660 kilometara u okviru jednog punjenja po WLTP standardu. Trenutni plan je da ovaj model na drugu stranu Atlantika stigne u drugoj polovini 2022. godine, međutim nije nerealno ni pomjeranje ovog termina.

Datum objave: 28/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook