Naslovna > Automobili > BMW > Serija 7 > Električna limuzina testirana pod novim okolnostima

BMW i7

Električna limuzina testirana pod novim okolnostima

E-verzija modela Serije 7 nekoliko nedjelja nakon prvog testa u zimskim uslovima ponovo se vraća, ovaj put u drugim uslovima, ali sa istom potpunom pokrivenošću kamuflažnom maskom...

"Jedina luksuzna limuzina na svijetu s čisto električnim pogonom", kako se hvale iz BMW-a testirana je drugi put u procesu proizvodnje, za razliku od prošlog izleta, sada u suvim i vrelim vremenskim uslovima. Bavarci takođe govore da će električna verzija modela Serije 7 imati dvostruke motore koji će omogućiti sistem pogona na sva četiri točka, oslanjajući se na petu generaciju eDrive tehnologije kompanije koja se dijeli sa iX i i4. Performantna varijanta mogla bi imati nešto zajedničko sa iX M60 koji će debitovati početkom sljedećeg mjeseca u Las Vegasu. Smatra se da bi snaga pogonskog sklopa mogla da bude  oko 600 konjskih snaga,  s obzirom da iX xDrive50 već nudi 516 KS.

 

 

 

 

 


Za sada je testni model upotpunosti prekriven kamuflažnom maskom,  a mogu se vidjeti privremena prednja svjetla isopd kojih se vjerovatno nalaze skrivena dnevna svjetla. Od ostalih dizajnerskih segmenata spolja, vidljive su i ručke na vratima u ravni sa karoserijom, kao i suptilni spojler na poklopcu prtljažnika i veliki panoramski krov. Što se tiče baterija, kapacitet bi trebao biti 106,3 kWh, kao u slučaju iX-a, a procjenjuje se da električni SUV  može prijeći oko 480 kilometara po EPA standardu. Svjetska premijera je zakazana za iduću godinu kada će se verzija i7 pridružiti, modelima Serije 7 sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem.

Datum objave: 16/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook