Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Električna trojka od iduće godine

BMW Serija 3

Električna trojka od iduće godine

Testni model nadolazeće BMW-ove električne Serije 3 je uhvaćen okom kamere u toku vožnje, a njegova zvanična prezentacija se očekuje iduće godine...

Prikazani model nije prekriven „teškom“ kamuflažom, tako da se može razaznati njegov stil. Kozmetičke izmjene u odnosu na stadnardnu Seriju 3 su minimalne, a odražavaju se u restilizovanom prednjem braniku i zadnjem kraju vozila, ali i odsustvu prepoznatljivog izduvnog sistema ove serije.

 

 

 

Tu su i nešto dublji bočni spojleri koji prikrivaju bateriju instaliranu u podu vozila. Kao i ostali električni modeli ovog bavarskog proizvođača, Serija 3 dobija karakterističnu masku hladnjaka i set aerodinamičkih aluminijumskih naplataka, koji prema riječima proizvođača smanjuju otpor i povećavaju domet vozila.

 

 

 

 

 

 

Očekuje se da BMW u električnu Seriju 3 „presadi“ pogonski sklop iz SUV-ja iX3, što ima smisla, jer oba modela koriste istu platformu. Pogonski sistem iX3 sadrži elektromotor od 286 KS i bateriju od 80 kWh što omogućava domet od oko 430 kilometara sa jednim punjenjem.

Datum objave: 05/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook