Naslovna > Automobili > Peugeot > 308 > Električna verzija će imati 156 KS i domet do 400 kilometara

Peugeot E-308

Električna verzija će imati 156 KS i domet do 400 kilometara

Peugeot će prodavati E-308 prodavati od sredine naredne godine u Allure i GT nivoima opreme. Kupci mogu kupiti električni hatchback ili karavan direktno sa web stranice kompanije, pa čak i trgovati svojim starim vozilom, kao i financirati novu kupovinu koristeći online platformu. EV će im biti dostavljeni kući bez ikakvih dodatnih troškova...

Peugeot ispunjava obećanje koje je dao prije nekog vremena o lansiranju čisto električnog modela 308 uvođenjem kompaktnog automobila bez motora s unutrašnjim sagorijevanjem. E-308 se vozi na istoj platformi kao i SUS model i samim tim u velikoj mjeri prenosi dizajn iznutra i izvana. Novi set točkova od 18 inča je razvijen sa aerodinamičkom efikasnošću na umu kako bi se istisnuo malo veći domet iz baterije. Peugeot E-308 se oslanja na bateriju nove generacije sa upotrebljivim kapacitetom od 51 kWh. Radeći na 400 volti, baterija ima novi hemijski sastav sa 80 posto nikla, 10 posto mangana i 10 posto kobalta. Potpuno napunjen, ima dovoljno snage za više od 400 kilometara dometa u WLTP ciklusu.

 

 

 


Prednji kraj i podvozje su suptilno modifikovani za bolju aerodinamiku, a tu su i nove gume sa niskim trenjem koje služe istoj svrsi. Peugeot je dodao režim vožnje "Brake" koji naglašava usporavanje kada vozač otpusti papučicu gasa kako bi poboljšao oporavak energije. Za punjenje od maksimalno podržanih 100 kW, biće potrebno manje od 25 minuta da se pređe sa 20 na 80 procenata. Dostupan u hatchback i karavanskom stilu, E-308 koristi novorazvijeni električni motor koji proizvodi 156 konjskih snaga i 260 Nm obrtnog momenta.

Datum objave: 13/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook