Naslovna > Automobili > Audi > Q5 > Električna verzija stiže 2022. godine

Audi Q5

Električna verzija stiže 2022. godine

Nedavno su procurile informacije o budućim planovima Volkswagen grupacije među kojima je najavljen i Audijev Q5 u potpuno električnom izdanju...

Opšte je poznato da je VAG grupacija maksimalno posvećena elektrifikaciji, te da u skladu sa tim ulažu velike količine novca u razvoj novih tehnologija. Zahvaljujući informacijama koje su na internetu nedavno procurile, mogu se vidjeti neki od budućih planova Volswagen grupacije. Jedan od njih svakako je najava potpuno električnog Audijevog Q5 modela, koji bi trebalo da se pojavi na tržištu 2022. godine. Pored Audijevog SUV-a, ista sudbina planirana je i za Porsheovog Macana. U VAG grupi odlično znaju koliko je razvoj SUV modela važno u današnje vrijeme, pa s toga ne treba da čudi odluka da ovi modeli dobiju potpuno električne verzije.

 

 


Trenutno jedina ,,zelena“ izvedba Audija Q5 dolazi sa oznakom Q5 TFSI e, a riječ je o plug-in hibridu. Sa 2022. godinom to će se promijeniti kada će se gami pridružiti potpuno električna verzija, a ostaje da se vidi da li u Audiju planiraju u potpunosti napustiti SUS motore. Audi Q5 e-tron imaće svakako zadatak da dodatno poveća popularnost električnih vozila njemačke kompanije, naročito ako se uzme u obzir činjenica da je upravo Q5 jedan od najprodavanijih Audijevih modela. U narednom periodu očekuje se veća količina informacija kada je u pitanju budućnost Audijeve Q ,,petice“ i njenih pogonskih agregata.

Datum objave: 23/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook