Naslovna > Tehnika > Električni Buggy će debitovati u Ženevi

Volkswagen

Električni Buggy će debitovati u Ženevi

VW grupacija najavila je koncept još jednog električnog automobila, koji će svoju premijeru imati na Sajmu automobila u Ženevi početkom marta...

Inspirisan originalnim Buggy modelom iz 1964. godine, kog je konsruisao Brus Mejers kao alternativu teškim i robusnim džipovima, a u svrhu lakšeg kretanja preko pustinjskog pjeska, stiže u svom električnom izdanju sa potpisom VW grupacije. Novo „pustinjsko“ vozilo na električni pogon, naći će se na MEB platformi, a baš poput originalne verzije posjedovaće prepoznatljiv dizajn sa velikim lukovima iznad točkova, te kabinu bez vrata.

 


Orginalna postavka ovog vozila je imala motor smješten u zadnjem dijelu i pogon na zadnjim točkovima, dok se kod električne verzije očekuje pogon na sva četiri točka, koji će se realizovati uz pomoć 2 elektromotora. Proizvođač se za sada nije iznosio više detalja o pogonskim jednicima i baterijama, čak nije poznato da li će se novi Buggy naći u serijskog proizvodnji. Ipak predstavnici kompanije su saopštili da ovim modelom prije svega žele pokazati univerzalnost električne MEB platforme i njene mogućnosti u budućnosti.

Datum objave: 01/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook