Naslovna > Automobili > Audi > E-tron > Električni crossover dobio zvanične cijene

Audi Q4 E-Tron

Električni crossover dobio zvanične cijene

Njemački proizvođač automobila proširio je u aprilu ove godine svoju ponudu električnih vozila, predstavivši elegantni Q4 E-Tron model...

Zainteresovana javnost je još na proljeće upoznata sa dvije električne verzije crossover modela Q4 E-Tron, a riječ je bilo o standardnoj i sportback varijanti. Sada su na zvaničnom globalnom vebsajtu Audija, dostupne informacije o cijenama ovog modela, u svim varijantama u zavisnosti od pogonskog sklopa i paketa opreme Početna cijena, za osnovni Q4 40 E-Tron postavljena je na oko 37.000 eura, ovaj model posjeduje jedan električni agregat, snage 200 KS i pogon na zadnje točkove, te bateriju od 82 kilovat časa.

 

 

 

 

 

Naredni model nosi naziv Q4 50 E-Tron, koji će buduće kupce koštati 42.500 eura, pogonski sklop sastojaće se od dva elektromotora, ukupne snage 295 KS, dok će baterija ostati ista kao kod slabijeg modela. Na kraju dolazi najskuplji model Q4 Sportback 50 E-Tron, čija je cijena 53.000 eura. Takođe može se napomenuti da će snažniji pogonski sklop biti u mogućnosti da brzinu od 0 do 100 km/h dostigne za 5,8 sekundi. Na kraju od pomoći može biti i poređenje cijena ovog modela sa cijenama novog Q5 automobila, za modelnu 2022.godinu. Tako će početni model Q5 Premium 45 TFSI sa standardnim Quattro sistemom pogona na sve točkove i automatskim mjenjačem koštati 37.500, što znači da će za svega par stotina biti skuplji od Q4 E-Tron osnovnog modela.

Datum objave: 22/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook