Naslovna > Automobili > Kia > Niro > Električni crossover uskoro redizajniran

Kia Niro

Električni crossover uskoro redizajniran

Kia će predstaviti osvježeno izdanje svog modela Niro, koji će zadržati široku ponudu pogonskih sklopova, uključujući električnu i hibridnu verziju...

Kao i do sada crossover model Niro će biti dostupan sa više verzija pogonskih jedinica, međutim najviše pažnje ipak privlači potpuno električna verzija koja nosi naziv E-Niro. Ovaj model uhvaćen je na novim špijunskim fotografijama prilikom testiranja, i za sada je gotovo u cijelosti prekriven neprozirnom crnom maskom koja skriva njegov spoljašnji dizajn. Najnovije glasine govore i to da će Kia takođe zadržati iste motore u svim verzijama kao kod prethodnika, dok bi u slučaju električne varijante proizvođač mogao učiniti bateriju i električni motor efikasnijim, dajući crossoveru veći domet.

 

 

 

 

 

Trenutna generacija Kia E-Niro ima električni motor od 201 KS koji proizvodi 394 njutnmetra obrtnog momenta. Napaja se iz baterije od 64 kilovat-sata koja pruža procijenjeni domet od 384 kilometra. Veličina baterije bi se mogla povećati, ali očekuje se da će prioritet ipak biti povećanje dometa a ne drugih performansi. Niro će biti dostupan sa još dva pogonska sklopa  standardnim hibridnim i priključnom hibridnom varijantom. Očekuje se da će novi Niro biti pušten u prodaju na domaćem tržištu kasnije ove godine, dok bi verzije za druga tržišta vjerojatno trebale stići sljedeće godine kao model 2022. godine. Za sada nema službenih informacija o cijenama ovog automobila, ali sigurno je da će one varirati u odnosu na pogosnke sklopove i pakete opreme.

Datum objave: 10/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook