Naslovna > Automobili > Fiat > 500 > Električni Fićo rasprodat sve do 2014. godine

Miljenik kalifornijskih ulica

Električni Fićo rasprodat sve do 2014. godine

Savim očekivano, iz Fiata su objevili da su rasprodali skoro cijelu ovogodišnju planiranu proizvodnju, te da imaju u cilju da taj plan proizvodnje povećaju već iduće godine...

Kada je Fiat najavio kako će svog elektičnog Fiću, model 500e prodavati samo u Kalifoniji, mišljenja su bila mnogo podjeljena. Mnogi su bili zadovoljni ovom informacijom, iščekivajući ovog mališana, dok su neki govorili kako ovaj električni Fićo neće baš imati svijetlu budućnost. Fiat je dokazao poptuno suprotno, objavivši prije par dana kako je njegov model 500e potpuno raspordan do kraja.

 

Naime, ovaj električni gradski mališan, stvoren je samo kako bi zavladao ulicama Kalifornije, a postigao je zavidan uspjeh, jer su svi planirani modeli prodati pola godine u naprijed. To nikako nije mala stvar za ovaj automobil, čija početna cijena tamo iznosi oko 34.000 dolara.

 

 

 

Već na prvi pogled možete da razlikujete dizajn električne i klasične varijante ovog Fiatovog gradskog mališana. Uz nešto drugačiji prednji dio, Fiat 500e je dobio i nešto drugačije retrovizore, kao i dio stražnjeg branika.Unutrašnjost ovog automobila takođe je pretrpila male promjene, koje su vidljive na prvi pogled. 

 

Prisjetimo se, ovaj električni  Fićo raspolaže sa 111 KS i 199 NM obrtnog momenta, kao i sa autonomijom od 130 km, koji mu osiguravaju litijum-jonske baterije kapaciteta 24 kWh. Na nove isporuke ovog električnog mališana, kalifornijsko tržište moraće ipak da sačeka narednu godinu. 

 

Datum objave: 03/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook