Naslovna > Automobili > Mini > Aceman > Električni koncept potpuno novog dizajna

Mini Aceman

Električni koncept potpuno novog dizajna

Ono što je takođe novost je to da Aceman nema kožu u kabini. Površine su od pletenog, recikliranog tekstila, a volan je presvučen zelenim velurom...

Mini Concept Aceman je električni crossover koji pokazuje kako brend zamišlja svoje buduće modele. Serijska verzija ovog električnog vozila dolazi kasnije kako bi popunila prostor između Coopera i Countrymana u liniji. Mini nije podijelio s javnošću nikakve mehaničke detalje o Acemanu, ali to je vjerovatno zbog novog dizajna i tehnologija koje su vidljive spolja. Vozilo je jedinstvene boje Icy Sunglow Green, koja na fotografijama ima plavu nijansu. Krov je ofarban u metalik British Racing Green boju.

 

 

 


Aceman je prvi izraz Minijevog novog dizajnerskog jezika „Charismmatic Simplicity“. Cilj ovog novog izgleda je spoj minimalizma i održivosti. Na najosnovnijem nivou, ovaj crossover ima prepoznatljiv oblik, dok su točkovi pomjereni u krajnje uglove kako bi se smanjila dužina prednjih i zadnjih prevjesa. Električni crossover je dugačak 4,05 i širok 1,99 metara. Poređenja radi, trenutni Mini Countryman je dugačak 4,31 i širok 2 metra.

 

 

Naprijed, Aceman pokazuje evoluciju Minijevog trenutnog izgleda. Pošto se radi o električnom vozilu nema potrebe za velikom rešetkom za hlađenje motora, a umjesto nje tu je sada LED osvjetljenje. Dok postojeći Mini modeli imaju okrugla prednja svjetla, Aceman-ova imaju „uglastiji“ izgled. Svijetao, ali minimalistički, izgled proteže se i kroz kabinu. Kao omaž originalnom Miniju, na sredini instrument table nalazi se kružni displej koji funkcioniše kao ekran za informacije i zabavu. Red prekidača ispod ekrana uključuje prekidač parking kočnice, mjenjač, odabir načina vožnje i podešavanje jačine zvuka.

 


Javno predstavljanje Aceman koncepta će se održati na Gamescom konvenciji o video igricama u Kelnu, koja počinje 23. avgusta.

Datum objave: 27/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook